در مرحله اول با هم بررسی کنیم کارآفرینی چیست و به چه افرادی لقب کارآفرین را میدهند.
کار آفرین یا Enterpereneurship به انگلیسی که واژه ای نسبتا قدیمی و ریشه ی فرانسوی دارد و دارای 300 سال قدمت است و نخستین افرادی که مفهوم کارآفرین را مورد توجه قرار دادند اقتصاددانان بودند .کارآفرینی خود یک علم است و شخص کارآفرین کسی است که این علم را به خوبی میداند و به رسمیت میشناسد.
رایج است که در هر فعالیتی برخی پیش کسوتان و افراد قدیمی و با تجربه ی آن حوزه را بعنوان پدر یا مادر آن علم مد نظر قرار میدهند.
برای مثال :پیتر وراکر را پدر مدیریت نوین ،فردریک تیلور را پدر مدیریت علمی و ژوزف شومپیتر را بعنوان پدر علم کارآفرینی می دانند.
تعریف کارآفرینی از نظر پدر علم کارآفرینی:
شومپیتر کارآفرینی را در درک و بهره برداری از فرصتها و کارآفرین را کسی میدانست که اقتصاد و سازمان ها را زنده می کند البته وی بهره برداری از فرصتها را فرصت جویی یا فرصت پروری میدید و یک انسان کارآفرین را شخصی با دید باز و نوآور .
پنج شیوه ی نوآوری:
1- معرفی یک کالای جدید به دیگران
2- به کارگیری یک شیوه ی جدید برای تولید یک محصول قدیمی
3- ایجاد یک بازار جدید برای یک محصول
4- کشف و به کارکیری یک منبع جدید برای تامین مواد اولیه
5- ایجاد ساختار جدید برای صنعت موجود
صفات افراد کارآفرین:
1- خلاق 2- پیشرو 3- آینده نگر(پیش بینی کننده آینده) 4- آینده نگار (ساختن آینده) 5- با جرات(ریسک پذیر)
6- ارزش آفرین 7- ایجاد اشتغال 8- خلق ثروت
مبحث کارآفرینی یک علم است علمی که همانطور که در بالا توضیح داده شد بسیار عمیق است و تفکر بیشتری برای درک آن لازم است،،،، بنابراین در یک مقاله بظورکامل نم توان در مورد یک علم صحبت کرد
در مقالات بعدی بیشتر به علم کارآفرینی و اشخاص با لیاقت کارآفرین با شما عزیزان گفتگو خواهیم کرد و مقالات بیشتری را برای شما عزیزان به اشتراک خواهیم گداشت.
با من همراه باشید در راستای این مبحث سپاسگزارم
شیرین خلیلی